Την Παρασκευή 22 Μαρτίου το σχολείο μας γιόρτασε μέσα από την Τέχνη την ξεχωριστή ημέρα μνήμης , την 25η Μαρτίου, που αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός της νεότερης ιστορίας μας.
Μνήμονες της ιστορικής μας αποστολής στρέψαμε το βλέμμα μας ερευνητικά στο παρελθόν για να αντλήσουμε διδάγματα μα και για να σταθούμε ευλαβικά με τη σκέψη μας μπροστά στο μεγαλείο της θυσίας των ηρωικών νεκρών που με τη θυσία τους ξανάφεραν τη λευτεριά στη χώρα που τη γέννησε. Θυμηθήκαμε , τιμήσαμε και εκφράσαμε το σεβασμό μας στους αγωνιστές αλλά και σε όλους εκείνους που κράτησαν στην καρδιά τους άσβεστη τη φλόγα της λευτεριάς.
Μαζί με την εθνική μας επέτειο γιορτάσαμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που συμβολικά ταυτίστηκε με την επανάσταση του λαού για να υποδηλώσει ότι το ευαγγέλιο της σωτηρίας του ανθρώπου εξομοιώνεται με τη λύτρωση του έθνους από τη σκλαβιά.
Οι μαθητές μας μέσα από κείμενα , ποιήματα, βίντεο, πίνακες ζωγραφικής μεγάλων καλλιτεχνών για άλλη μια φορά διδάχτηκαν τις αξίες της αγάπης , της αλληλεγγύης, της ειρήνης , του σεβασμού στο συνάνθρωπο, στη διαφορετικότητα αλλά και την αποστροφή στον πόλεμο και την κάθε μορφή βίας.

Υπεύθυνες καθηγήτριες
Μαντονίτσα Ευδοκία, Σεϊτανίδου Φωτεινή, Καλημάνη Χρυσούλα.

Loading

Αφήστε σχόλιο